Wie ben ik?

 


 

Mijn naam is Jacqueline en ik ben geboren en getogen in Nijverdal. Na de HBO lerarenopleiding Engels ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als lerares op een havo/vwo school. In 2007 heb ik echter een hele ommezwaai gemaakt door mijn eigen hondenuitlaatservice te starten in Nijverdal en Hellendoorn. Dit was vanaf het begin een groot succes. In de jaren daarna groeide de hondenuitlaatservice uit tot een professioneel, betrouwbaar bedrijf. Vele klanten vonden hun weg naar Happy Paws en tot op de dag van vandaag ben ik heel erg dankbaar voor het vertrouwen wat ik telkens weer heb mogen ontvangen.

 

In februari 2008 heb ik de opleiding ‘Erkend hondenuitlaatservice’ met succes afgerond aan de Martin Gaus Academie te Lelystad. Deze brede opleiding is speciaal ontwikkeld voor hondenuitlaatservices en bestaat uit 4 modules.

1. Rassenkennis

Hierin worden de 10 rasgroepen, hun oorsprong en karakter behandeld. Van elke rasgroep worden enkele rassen nader toegelicht: welke specifieke gedragskenmerken horen bij dit ras, en waar je als uitlater dus rekening mee moet houden. Centraal staat de interactie tussen hondenuitlater en hond, en de omgang van de diverse rastypes onderling.

2. Gedragsherkenning & roedelgedrag

In dit gedeelte van de opleiding wordt dieper ingegaan op rangen en standen in de roedel: hoe werkt een roedel van nature, en wat zijn de verschillen, hoe bevestig je je eigen rang zonder dwang? Daarnaast wordt aandacht besteed aan wat te doen bij gevechten en hoe deze te voorkomen, en hoe om te gaan met voorbijgaande honden en bazen. Wat voor invloed heeft je eigen houding ten opzichte van de groep? Hoe houd je de aandacht? Daarnaast wordt er ingegaan op specifieke problemen zoals jagen, blaffen aan de lijn, trekken aan de lijn, angst (in de bus en daarbuiten) en agressie.

3. Honden EHBO

Dit onderdeel van de opleiding verstrekt alle informatie met betrekking tot de basis gezondheidszorg, zoals kennelhoest, kreupelheden, oor- en oogontstekingen, het accuut verzorgen van (bijt)wonden, diarree/braken, gif/vergiftigingen, teken verwijderen, gevaren voor pups en jonge honden enz. Hier wordt ook veel aandacht besteed aan praktijkoefeningen.

4. Bedrijfsvoering

Hierin wordt behandeld: Veilig hondenvervoer, de eisen aan een hondenuitlaatgebied, de intake met de cliënt, omgang met derden, halsbanden & riemen, penningen. Kortom, alles wat te maken heeft met het veilig runnen van een hondenuitlaatservice. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de wetten die van belang zijn voor hondenuitlaatservices, wederzijdse rechten en plichten, aansprakelijkheden en verzekeringen, algemene voorwaarden, etcetera.